Västkustens auktoriserade
installatör av Thermia värmepumpar!

Ditt VVS-företag inom service & entreprenadarbeten

HJ Rör har gedigen erfarenhet av VVS-branschen och har varit verksamma i mer än 50 år. Vårt företag har alla certifikat som behövs för att våra kunder ska kunna känna sig trygga när de anlitar oss. Vi är till exempel miljö- och kvalitetscertifierade.

Installationer, reparationer & service av VVS-anläggningar

En rörläggare utför installationer, reparationer och service av VVS-anläggningar i till exempel bostadshus, affärs- och kontorslokaler samt i sjukhus. VVS-anläggningar kan, förutom rör, till exempel vara värmepumpar, elpannor, solvärme och varmvattenberedare. Om man arbetar som rörläggare så måste man vara beredd på att kunna ta akuta uppdrag, som till exempel när det inträffat en vattenläcka.

Andra namn för yrket är VVS-montör och rörmokare.

I Sverige måste den som vill utbilda sig till rörläggare numera gå VVS- och fastighetsprogrammet som är en treårig gymnasieutbildning. Det förekommer även att Komvux erbjuder utbildningsmöjligheter. Därefter ska man ha gått ungefär två år som lärling på ett företag. När detta är klart är det dags att avlägga branschprov för att sedan kunna kalla sig branschcertifierad VVS-montör.